17 Haziran 2010 Perşembe

merhaba..

bugün junior un doğum günü..18. yaşında umarım güzele ve doğruya bir adım daha yaklaşırsın..bu yaşla birlikte hayallerine ve geleceğe ulaşabilirsin..aydınlık ve mutlu yarınlara kavuşabilmen ve kavuşabilmemiz ümidiyle..iyi ki doğdun..mutlu yaşlar..

sağlıcakla kalın..

buda hediyem..güzel bir yann tiersen..

15 Haziran 2010 Salı

merhaba..

bu gece yolcuyum..çanakkaleye gidiyorum..valizimi hazırladım..alacaklarımı aldım..yarın denizde olacağım yani..umarım sınavlarım güzel geçer..ve bu süreçte olumlu gelişmeler yaşarız hepimiz..
otobüse binmeye hareme gideceğim..gebzeden çanakkaleye direk yok..ama iyi otobüs ayarladım..lokal televizyon var..internet var..ve yeni otobüs..ulusoy ile seyahat ediyorum babamla gitmiyorsam..bugün de almam gereken bir kaç şeyi aldım..en çok boxer alırken uğraştım..ve en sonunda 2 mavi bir kırmızı aldım..yok yahu tüm gebzeyi gezdim ama..yanıma kitap da alıyorum okumak için..onları da bitirirsem süper olur..bir mail aldım çok güzel alıntılar var..gümüşdikene teşekkür ediyorum..
hepinizi selamlıyorum..junıor sana fazladan bir selam daha sen anladın sebebini:)
sınava girecek olan herkese başarılar..

sağlıcakla kalın..

Haydi abbas, vakit tamam;
Akşam diyordun işte oldu akşam.
Kur bakalım çilingir soframızı;
Dinsin artık bu kalp ağrısı.
Şu ağacın gölgesinde olsun;
Tam kenarında havuzun.
Aya haber Sal çıksın bu gece;
Görünsün şöyle gönlümce.
Bas kırbacı sihirli seccadeye,
Göster hükmettiğini mesafeye
Ve zamana.
Katıp tozu dumanı,
Var git,
Böyle ferman etti Cahit,
Al getir ilk sevgiliyi Beşiktaş'tan;
Yaşamak istiyorum gençliğimi yeni baştan.

Cahit Sıtkı TARANCI

güzel bir yann tiersen paylaşacaktım ama sorun yaşadım videoynan borcum olsun..

11 Haziran 2010 Cuma

merhaba..

bugün okula gittim..müdür yardımcısı ile konuştum..yıllığımı aldım..sosyoloji dersine giren mal notumu düzeltmezse milli eğitime dilekçe yazacağım tüm kağıtlar okunsun..normalde takmam ama terbiyesizlik varsa tahammül edemem..sonra dersaneye geçmeden yemek yedim..dersanede sınav vardı..sınavda iyi gibiydi..çıktım atlas tarih dergisi çıkarmış onu aldım..iyi bir dergiye benziyor..ntv tarih okuyordum bozdu o..magazinselleşti, milliyetçi baskılara karşı duramadı neyse..umarım bu dergi de olmaz bunlar..bugün aklıma gümüşdiken geldi..yahu bir şeyler istiyorum yenisinden şöyle..adımlarımı hazırlamış durumdayım..aşk tadında bir şeyler çok iyi olur..hanımın çiftliğin de her şey açığa çıktı..yarın da sınav var..hedef hepsini doğru yapmak bakalım..

sağlıcakla kalın..

zülfü livaneliden güzel bir parça..sevdalı başım..iyi dinlemeler..


merhaba..
bu mail daha önce gelmişti..bunu da paylaşmalıyım diye düşündüm.. merak eden fotoyu tıklasın büyütür sonra..
sağlıcakla kalın..


merhaba..
yeni aldım bu maili tema dan paylaşmak istedim..
sağlıcakla kalın..

9 Haziran 2010 Çarşamba

merhaba..

dün bizim balomuz vardı..gayet şık olduğum söylendi bayanlar tarafından..hafif spor da bir giyimdi..zor oldu benim için ama oldu galiba..çok oynadım..dans ettim bol bol..bir baktım yerdeyim bir baktım havada..eğlenebiliyorum galiba..bir de mete bana bir kadeh votka ikram etti.onu da içtim...sonra elimde su sürekli..bu arada meteyi çok severim ben..bana göre kısa sürdü gece..çabuk geçti..

ablam geldi dün istanbulda okuyan..yahu alışmıştım ben evde tek..neyse eski sisteme dönüş..bir de benim kartuş bitmiş..yedeklerde bitmiş..ablamın staj kağıtlarınıda çıkaramadık..neyseki komşunun kartuş varmış..babam kızdı bu duruma bir kartuş alamıyor musun dedi..ben de güldüm..

bugün çarşıda yürüyordum tkp liler broşür dağıtıyordu..aldım okuyordum yürüken..evet böyle bir yetenek var okurken yürüyebiliyorum çarpmadan düşmeden..neyse kafamı bir kaldırdım tkp li bir genç daha ama o çocuk 1 mayısa gittiğim tkp otobüsündeki çocuk..merhabalaştık..az sohbet ettik..ben devam ettim..her ne kadar siyasi partilere mensup olmasamda hepsiyle bir muhabbetim var..ve tkp ile beraber çıktık taksime yahu:)

gecenin geç saati oturmuş yöresel bir hamur işi ve koyun peyniri yiyorum çok leziz..tv de de birşey yok yedi numaraya bakıyorum şuan..canım ailem diye bir dizi vardı o da bitmiş..arada baktığım olurdu..ordaki küçük çocuğu bana benzeten insanlarda var..bana benzerse bu yaşlara geldiğinde yakışıklı olamayabilir ama sempatik olma olasılığı yüksek...ne diyorum ben ya..:)

haftaya bugün çanakkalede olma ihtimalim yüksek..sınav kağıdı da gelmiş..3 sınava da fen edebiyat fakültesinde gireceğim..umarım o sınavlarda iyi geçer ve hukuk fakültesine giderim..ama şimdi yine gerildim..ben o üniversitede 10 yıl okusam da bana pek fazla artısı olacağını düşünmüyorum..değer verdiğim birkaç hukuk adamı var bu ülkede hoca olarak..ankara üniversitesinden mithat sancar, marmaradan ibrahim kaboğlu ve bir kaç isim daha..ama ben istanbul üniversitesine gitmek istiyorum..aman nereye gidersem memnun olmayacağım..ama yine de hukuk okumak istiyorum..çift anadal yapabileceğim bir üniversitede okumalıyım..siyaset ikinci dal olmalı..sonra sosyoloji yüksek lisans ve aktif siyaset..süper..

neyse neyse ben burda veda edeyim..

sağlıcakla kalın..

7 Haziran 2010 Pazartesi

merhaba..

yahu havalar nedir böyle sürekli yağmur..bugün mezuniyet töreni vardı kepleri attık..ben için biraz yorucu oldu..ufak organizasyonlar falan eklenince işe..bu arada mezuniyet konuşmasını ben yaptım..okul flamasını da teslim ettim alt dönemden birine..kendimce kısa ve öz bir konuşma yazmaya çalıştım.neyse iyi bir geceydi güzeldi..umarım yarında güzel olur..ve güzel bir üniversiye gideriz..konuşma metninin ana taslağını paylaşıyorum sizlerle..

''Merhaba.
Öncelile herkese hoşgeldiniz diyorum.Tüm arkadaşlarımı temsilen yaptığım konuşmanın haklı gururu ve heyecanını taşıyorum..
Bugün bir sonu yaşıyor gibi görünsek de büyük bir başlangıcın en önemli adımlarından birini atıyoruz. Değerli büyüklerim lise gençliği hep dizginlenmesi gereken bir kitle olarak görüldü. Ve ortaya okumayan, sormayan ve sorgulamayan bir yığın çıktı. Dünyadan ve ülkeden bihaber bireyler yetişmesine göz yumuldu belki de istendi. Sanata, edebiyata ve bilime uzak yığınlar oluştu. Ama bilinmelidir ki insanın en velud çağında olan bu gençler büyük bir potansiyele sahiptir. Ne yazık ki sindirilen bu potansiyel farklı yoz alanlarda kullanılmış heba olmuştur.

Değerli büyüklerim bunda eğitim sisteminin etkisi büyüktür. Pratikten uzak sadece teoriye dayalı bir eğitim sistemi ve sınavlar. Bilgisayar yazılımı gibi yüklenmeye çalışılan bilgiler ve bunun sonucunda ortaya çıkan yetersiz ve donanımsız mezunlar. Ben bu sistemde yetişen öğrencilerin yeterli donanımda olduğunu düşünmüyorum. Bu aslında trajik bir durum mezun olan öğrenci çıkıyor ve kendisini, arkadaşlarını yetersiz gördüğünü söylüyor. Ama umutluyum da insanlıkla kaynaşmış bir gençliğe kavuşacağız.

Ben bir açıdan da şanslıyım daha sosyal bir okul ve daha etkin arkadaşlarla okudum. İmkanlar ölçüsünde okuduk, sorduk arada haylazlıklar yaptık. Güzelin yoğun olduğu bir 4 yıl geçirdik. Öğretmenlerle her zaman seviyeli bir arkadaşlığımız oldu. Sanırım hepimiz birbirimize bu güzel 4 yıl için teşekkür etmeliyiz.

Değerli büyüklerim dini, dili, rengi ne olursa olsun insanı özne alan ve insana odaklanan bir gençliğin yetişmesini umuyorum. Sait Faik’in dediği gibi her şeyin insanı sevmekle başlayacağını bilen bireyler ile sevgi toplumuna kavuşabilmeliyiz. Geleceğe emin ve karalı adımlarla gözlerimizdeki umut ışığını yitirmeden gitmeliyiz. Alman edebiyatçı Goethe’nin insan kendini yalnızca insanda tanır sözünü kulağımıza küpe ederek yaşamalıyız. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Emeklerinize ve yüreklerinize sağlık. Gelecekten ve gençlikten ümidinizi kesmeyin. Sadece güvenin ve destekleyin.Üstat Nazım Hikmet’in dediği gibi güzel günler göreceğiz güneşli günler..''

sağlıcakla kalın..

zülfü livanelinin güzel bir parçası özgürlük..iyi dinlemeler...

3 Haziran 2010 Perşembe

merhaba..

bugün büyük usta nazım hikmetin ölüm yıldönümü..daha çok küçükken öğrendiğim dizeleri hala umudu ve heyecanı besler bende..
...
akın var
güneşe akın
güneşi zaptedeceğiz
güneşin zaptı yakın...
...

nazım oratoryosundan kayıtlar paylaşıcam..süper bir çalışma keşke tekrar sahnelense ve canlı seyredebilsem..bu videolar başka yerlerde de yayınlanmıştır..sanırsam bir ara da junıor eski blogunda paylaşmıştı..neyse üstadı saygı ve özlemle anıyoruz..

1902'de doğdum
doğduğum şehre dönmedim bir daha
geriye dönmeyi sevmem
üç yaşımda Halep'te paşa torunluğu ettim
on dokuzumda Moskova'da komünist Üniversite öğrenciliği
kırk dokuzumda yine Moskova'da Tseka-Parti konukluğu
ve on dördümden beri şairlik ederim
kimi insan otların kimi insan balıkların çeşidini bilir
ben ayrılıkların
kimi insan ezbere sayar yıldızların adını
ben hasretlerin
hapislerde de yattım büyük otellerde de
açlık çektim açlık grevi de içinde ve tatmadığım yemek yok gibidir
otuzumda asılmamı istediler
kırk sekizimde Barış madalyasının bana verilmesini
verdiler de
otuz altımda yarım yılda geçtim dört metre kare betonu
elli dokuzumda on sekiz saatta uçtum Pırağ'dan Havana'ya
Lenin'i görmedim nöbet tuttum tabutunun başında 924'de
961'de ziyaret ettiğim anıtkabri kitaplarıdır
partimden koparmağa yeltendiler beni
sökmedi
yıkılan putların altında da ezilmedim
951'de bir denizde genç bir arkadaşla yürüdüm üstüne ölümün
52'de çatlak bir yürekle dört ay sırtüstü bekledim ölümü
sevdiğim kadınları deli gibi kıskandım
şu kadarcık haset etmedim Şarlo'ya bile
aldattım kadınlarımı
konuşmadım arkasından dostlarımın
içtim ama akşamcı olmadım
hep alnımın teriyle çıkardım ekmek paramı ne mutlu bana
başkasının hesabına utandım yalan söyledim
yalan söyledim başkasını üzmemek için
ama durup dururken de yalan söyledim
bindim tirene uçağa otomobile
çoğunluk binemiyor
operaya gittim
çoğunluk gidemiyor
adını bile duymamış operanın
çoğunluğun gittiği kimi yerlere de ben gitmedim 21'den beri
camiye kiliseye tapınağa havraya büyücüye
ama kahve falıma baktırdığım oldu
yazılarım otuz kırk dilde basılır
Türkiye'mde Türkçemle yasak
kansere yakalanmadım daha
yakalanmam da şart değil
başbakan filân olacağım yok
meraklısı da değilim bu işin
bir de harbe girmedim
sığınaklara da inmedim gece yarıları
yollara da düşmedim pike yapan uçakların altında
ama sevdalandım altmışıma yakın
sözün kısası yoldaşlar bugün Berlin'de kederden gebermekte olsam da
insanca yaşadım diyebilirim
ve daha ne kadar yaşarım
başımdan neler geçer daha
kim bilir.
Nazım Hikmet
yaşamaya dair
vatan haini
kerem gibi
.....
gece leylâk
ve tomurcuk kokuyor
bir basın işçisiyim elim yüzüm üstümbaşım gazete
geçsem de gölgesinden tankların tomsonların
şuramda bir çalıkuşu ötüyor
uy anam anam
haziranda ölmek zor!
Hasan Hüseyin Korkmazgil
sağlıcakla kalın..

2 Haziran 2010 Çarşamba

merhaba..

dün gece hava çok rüzgarlıydı..ama ben yine camı kapatmadım..odamın camı hep açık..sabah uyandığımda da sular kesikti...depoya baktım meğer motor devrede değilmiş o yüzden boş kalmış..ben de 1.5 litrelik su ile elimi yüzümü yıkadım..ve diş fırçaladım..otobüste hep güzel ablalar benim yanıma oturuyor..tabi bunun nedeni ne olabilir dedim..belkide azgınlarla dolu otobüs içinde en mülayim en güven verenlerden biri olduğum için..çarşıda hep tanıdık görüyorum..adım başı selam ver..bazılarına selam varmemek için hafif yön de değiştiriyorum..haftaya bizim balo var..ben hala kıyafet konusunu halletmedim..internetten bakıyorum biraz..tembellik işte..aslında alışverişi sevmememden kaynaklı sıkılıyorum..ben de önceden kısa kısa belirliyorum ne alacağımı alırken işimi çabuk halledeyim..çok sıkılıyorum..yapacak bir şeyler yok..gece televizyona bakayım diyorum orda da bir şey yok..uyuyamıyorum da..sadece sıkılıyorum...

hafta başından beri israil devletinin yardım gemilerine yaptığı saldırı konuşuluyor..evet israil insanlık suçu işlemiştir..ama korktuğum da belli çevreler tarafından hortlatılmaya çalışılıyor..bu durum yahudi düşmanlığına çeviriliyor..üzücü bir durum..devletlerin yanlışları toplumlara mal edilemez..görüyoruz ki durumu protesto eden yahudiler de var..umarım bu yahudi düşmanlığına dönüşmez..her kimliği geriye atıp insanlık paydasında buluşmalıyız..barış ve sevgi için..

yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine
bu hasret bizim..

Nazım Hikmet


savaşa hiç gerek yok..savaş karşıtı,insani duygularla hazırlanmış güzel bir çalışma..ben de ablamın bilgisayardan dinlemiştim bu parçayı..son sözü edebiyata ve müziğe bıraktım..:)

barış ve huzurun olduğu dünya ümidiyle..

sevgiyle kalın..

sağlıcakla kalın..