7 Haziran 2010 Pazartesi

merhaba..

yahu havalar nedir böyle sürekli yağmur..bugün mezuniyet töreni vardı kepleri attık..ben için biraz yorucu oldu..ufak organizasyonlar falan eklenince işe..bu arada mezuniyet konuşmasını ben yaptım..okul flamasını da teslim ettim alt dönemden birine..kendimce kısa ve öz bir konuşma yazmaya çalıştım.neyse iyi bir geceydi güzeldi..umarım yarında güzel olur..ve güzel bir üniversiye gideriz..konuşma metninin ana taslağını paylaşıyorum sizlerle..

''Merhaba.
Öncelile herkese hoşgeldiniz diyorum.Tüm arkadaşlarımı temsilen yaptığım konuşmanın haklı gururu ve heyecanını taşıyorum..
Bugün bir sonu yaşıyor gibi görünsek de büyük bir başlangıcın en önemli adımlarından birini atıyoruz. Değerli büyüklerim lise gençliği hep dizginlenmesi gereken bir kitle olarak görüldü. Ve ortaya okumayan, sormayan ve sorgulamayan bir yığın çıktı. Dünyadan ve ülkeden bihaber bireyler yetişmesine göz yumuldu belki de istendi. Sanata, edebiyata ve bilime uzak yığınlar oluştu. Ama bilinmelidir ki insanın en velud çağında olan bu gençler büyük bir potansiyele sahiptir. Ne yazık ki sindirilen bu potansiyel farklı yoz alanlarda kullanılmış heba olmuştur.

Değerli büyüklerim bunda eğitim sisteminin etkisi büyüktür. Pratikten uzak sadece teoriye dayalı bir eğitim sistemi ve sınavlar. Bilgisayar yazılımı gibi yüklenmeye çalışılan bilgiler ve bunun sonucunda ortaya çıkan yetersiz ve donanımsız mezunlar. Ben bu sistemde yetişen öğrencilerin yeterli donanımda olduğunu düşünmüyorum. Bu aslında trajik bir durum mezun olan öğrenci çıkıyor ve kendisini, arkadaşlarını yetersiz gördüğünü söylüyor. Ama umutluyum da insanlıkla kaynaşmış bir gençliğe kavuşacağız.

Ben bir açıdan da şanslıyım daha sosyal bir okul ve daha etkin arkadaşlarla okudum. İmkanlar ölçüsünde okuduk, sorduk arada haylazlıklar yaptık. Güzelin yoğun olduğu bir 4 yıl geçirdik. Öğretmenlerle her zaman seviyeli bir arkadaşlığımız oldu. Sanırım hepimiz birbirimize bu güzel 4 yıl için teşekkür etmeliyiz.

Değerli büyüklerim dini, dili, rengi ne olursa olsun insanı özne alan ve insana odaklanan bir gençliğin yetişmesini umuyorum. Sait Faik’in dediği gibi her şeyin insanı sevmekle başlayacağını bilen bireyler ile sevgi toplumuna kavuşabilmeliyiz. Geleceğe emin ve karalı adımlarla gözlerimizdeki umut ışığını yitirmeden gitmeliyiz. Alman edebiyatçı Goethe’nin insan kendini yalnızca insanda tanır sözünü kulağımıza küpe ederek yaşamalıyız. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Emeklerinize ve yüreklerinize sağlık. Gelecekten ve gençlikten ümidinizi kesmeyin. Sadece güvenin ve destekleyin.Üstat Nazım Hikmet’in dediği gibi güzel günler göreceğiz güneşli günler..''

sağlıcakla kalın..

zülfü livanelinin güzel bir parçası özgürlük..iyi dinlemeler...

4 yorum:

Günlüğü Tutan Delikanlı dedi ki...

Güzel konuşmaymış, tuttum =)

agin dedi ki...

sevindim..:)

sdfasdf dedi ki...

wouuw :)güzel ir konuşma olmuş. aslında okul güzel konuşmuşsun demedi muhtemelen ama mezuniyet diye sanki beraz daha hafif tutmuşsun dilini, yada bana öyle geldi. ama çok doğru konuşmuşsun :)

agin dedi ki...

çok uzun olsun istemedim ve hümanizmayı ana tema aldığım için çok da sert olmasına gerek duymadım..bence bu şekilde daha etkili olunabilir..teşekkür ederim.:)agin poliitikacı olacak..:)