30 Mayıs 2010 Pazar

merhaba..

bugün dersanenin son günüydü..iki yıldır aynı insanlarla beraberdik..bir şekilde hayatımda yer ettiklerini farkettim..telefonumu istediler ben de verdim..hatta biriyle çanakkalede görüşeceğiz ben sınava orda gireceğim oda orda oturuyor(gebzede yatılı okuyorlar inanç lisesi -tevitöl-) dolayısıyla orda girecek..görüşürüz denize gideriz dedi..ben de hay hay dedim..edebiyat hocamız pasta kesti bize..güzeldi yahu...

dün kuzenimin ölümünün 1. yıldönümüydü..bugün onu yad ettik..ben çocuklarını görünce pek dayanamıyorum..oğlu düştü ağladı ben de ağladım..zaten herkeste hazır ağlamaya..ağıtlara da dayanamadım ben...

chp de lider değişti..aslında bu konu hakkında ayrı bir yazı yazabilirdim..ama istemedim..ben baykal lider olduğu sürece dedemde mezardan kalkıp gelse oyumu vermem demiştim..şimdi soruyorlar verecek misin?sanmıyorum vereceğimi..evet rengimi belli ettim..ben siyasete atılmayı düşünen birisi olarak inandığım değerler doğrultusunda oy veririm.şu şartlarda ulusalcı statükocu bir paritiye oy veremem..umarım iyi işler yaparlar..geçmişteki yanlış politikalardan kurtulurlar..hayırlısı olsun..ama ben chp yi chp de beni görüşlerimizden ötürü besleyemeyiz..

anayasa değişikliği konusunda yazmayı düşünmüştüm kalsın dedim yine..günlüğünü tutan adamın blogundaki son yazısında bu konudan bahseden kıs bir bölüm vardı..ben de kısa birşey yazayım dedim..ben henüz hukuk öğrencisi olamadım ama iyi kötü yorum yapabiliyorum birşeyler hakkında..yahu böyle anayasa yapılmaz bir kere..ben bunları istiyorum gelin kabul edin..hadi ya..yerim senin anayasa anlayışını..anayasa yüksek bir uzlaşmayla değiştirilir..bir de ben halkın anayasa değişikliğinde etkin rol oynamasına karşıyım..yapılan refarandumlar siyasi etki altındadır çünkü..değişiklikler ve yeni yasalar konuda yetkin kişiler tarafından halka da kulak verilerek yapılmalı..ülkemin demokratı iktidar partisi..seçim yasasını değiştirsin önce..seçim barajını düşürsün..umarım saçma sapan bir zihniyetle yapılan bu paket kabul edilmez..ekim doğumlu olduğum için ben oy veremeyeceğim..

geçen haberleri okuyorken haluk kırcı isimli katilin serbest kaldığını duydum..ülkeme karşı kızgınlığım arttı..değişik duygular hissettim.yazık yahu bu ülke kendisini karanlığa iten bu katillere nasıl sahip çıkabiliyor..bunlar kahraman gibi karşılanıyor..bu adamlar dışarıda gezinirken..çocuklar hapiste..ve bu çocukların çoğu bir şey yapmadıkları halde tutuklu..neyse bu konuda geriyor beni..siz anladınız neler söylemek istediğimi..

geçenlerde bir televizyon kanalında nihat doğan yeni albümünü tanıtıyor..ve iş memleket meselelerine geliyor..yahu bu ülkenin çok değerli aydınları var..gerçek sanatçıları var..ama televizyonda sanatçı diye bu konuşuyor..ama ne bekliyorum ki toplumun kalitesi o..

ben artık burda keseceğim:)bu olumsuzluklar hayellerimi, ideallerimi sarsamaz hiçbir şekilde..

aydınlık yarınlarda buluşmak ümidiyle..

sağlıcakla kalın..

2 yorum:

Günlüğü Tutan Delikanlı dedi ki...

Hukuk öğrencisi olduğumuzda belki daha iyi görürüz, yorumlarız bazı şeyleri ama şimdi bile apaçık herşey. Bürokraside yer edinmek için mevki değişiklikleri yapılmış önemli olarak. İnsan hakları alanında değişiklik yok gibi. Saçmalık işte.

Katillerin serbest bırakılması hadi bırakılsın toplumca bunun önemsenmemesi eğitim sorunudur. Her şeyin temelinde olduğu gibi bunun temelinde de eğitim var. Ama hala gereken önemi veremiyoruz. Hayatlarımız birkaç saatlik sınavlara bağlı.

Neyse sustum ben =)

agin dedi ki...

yahu bunlar bürokraside yer edindi zaten..en küçük kadrolardan en yüksek mevkilere kadar..ama yargı yani adaleti sağlayacak kuruma yapılan saldırı kabul edilemez..

onlarca insanı öldüren bir katilden bahsediyoruz..mehmet ali ağca gibi..ama ben de boşa konuşuyorum..bunlar gibi yine başka bir katil olan abdullah çatlı nın cenazesinde dönemin başbakanı bu canilere sahip çıkmuştı..

haydi ben de susayım:)