19 Ocak 2011 Çarşamba

merhaba..

bu yazıda ciddi birşeyler yazacağım toplumsal biraz..uyarımı yapayım..sıkar bizi bunlar diyen arkadaşlar bakmaz..

ocak yazısı bu..19 ocak..kan davasına devam günü..geçmişin düşmanlıklarına..sıfatların daha da ön plana çıktığı..bu sadece bu günlerden biri..ama zihinlerde ve hafızalarda en canlı olanı..belkide en masumu..

neden tanımadığımız insanlara düşman yetiştiriyoruz bu coğrafyadaki çocukları..neden birbilerine düşman yetiştiriyoruz..neden daha doğmamış ama onun gibi olmayana da düşman diyoruz.

övünmedik kurulan cumhuriyetle..yapılan devrimlerle..en çok yunanı denize dökmek güzeldi..onu anlatmaktan keyif aldık..düşmanız zaten onlarla..ermeniler zaten haindi..cezalarını çekiyorlar..yoksa onlar bizim toplumumuza hiçbir şey vermediki..hiç ermeni kirvemizde olmadı heralde..nasıl olur onlar hain..suriyeliler de düşman zaten hatay hala haritalarında..araplar da bizi sattı..oh olsun..bir de komşumuz olmayan diğer başka başka düşmanlar..ve emelleri bizi bölmek..içerde de düşmalar var tabi..ah o kürtler ayrılıkçılık yapıyorlar..hiç akrabalık da yok zaten kürtlerle..bunları anlatmak çok daha doğru..düşmanını bilsin tabi çocuklarımız..

dökülen kanlarla övünmeye devam edicez..düşmalıkların destanlarını anlatıcaz..asil kanımızı her şeyin önüne tutucaz..yarım kalacak insanlık anıtları..ucube diyeceğiz..

peki ne zaman..o acıları bırakıcaz..yüz yıl öncesinin ölülerinin ruhları daha ne kadar aramızda gezecek..o düşmanlıklar daha ne kadar diri tutulcak..ne zaman hatırlayacağız insan olduğumuzu..ne zaman hatırlayacağız..geçmişin kardeşliğini..ne zaman o tanımadığımız insanlarla düşman olmadığmızı farkedicez..

anadoluda halk yaratılarının ırkı olmadı hiç..nasıl antik yunandan iskenderin kahramanlıklarından esinlenmesin..midas da vardı..fıratın sesi de..bizansın da çocuklarıydı..osmanlının da..hatta şah ismali de seveni vardı..

ezgilerimizin bile savaşını veriyoruz..türkülerin..şarkıların..gölge oyunlarının..yemeklerin..dağların..

haydi bırakalım bu savaşları..hiçbir şeyi sormadan ..insan olduğu için..karşımızdakine sarılabilelim..insana yakışanı yapmanın zamanı artık..

dört sene önce bugün kaybettiğimiz..hrant dinki yüreğim sızlayarak anıyorum..hrant için..uğur mumcu için..bahriye üçok için..adalet..insan için adalet..insanca yaşam için adalet..ve insan olabilmek..güvercinlerin rahatça uçabileceği..aydınlık ve güzel günler ümidiyle..

sağlıcakla kalın..

Hiç yorum yok: